ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από τον Νοέμβριο πρόκειται να κατασκευαστεί το “Μουσείο Ολοκαυτώματος”,στην Δυτική είσοδο της πόλης μας,ξεπερνώντας τους 500.000 χιλιάδες επισκέπτες.

Πρόκειται για ένα κτίριο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής,που υπολογίζεται να ολοκληρώσει τις εργασίες του στις αρχές του 2026.

Το Μουσείο, το οποίο ανήκει στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, θα ανεγερθεί σε οικόπεδο εμβαδού 3.166 τ.μ. και θα αποτελείται από έξι ορόφους και δύο επίπεδα υπόγειων χώρων.

Θα καλύπτει συνολική επιφάνεια τα 9.000 τ.μ. με χώρους εκπαίδευσης, πολλαπλών χρήσεων και αναψυχής. Για την εξυπηρέτηση της οδικής πρόσβασης έχει οριστεί όμορο ακίνητο 2.500 τ.μ. για υπαίθριο χώρο στάθμευσης με 75 θέσεις οχημάτων καθώς και τριών λεωφορείων.

Σημειώνεται ότι το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα ανεγερθεί σε χώρο 10 στρεμμάτων γης που παραχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες για την ανέγερσή του.

Η υλοποίησή του θα συγχρηματοδοτηθεί κυρίως από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» όπου διαθέσουν και οι δύο από 10 εκατ. ευρώ ενώ το ελληνικό δημόσιο συμμετέχει με 10 εξίσου εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στους δωρητές προστέθηκε πρόσφατα και ο Άλμπερτ Μπουρλά με ένα εκατ. δολ. που συνοδεύει το βραβείο Genesis για το 2022 που του απονεμήθηκε από το ίδρυμα Genesis Prize («Εβραϊκό Νόμπελ»).

ΠΗΓΗ:skai.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο